יום שישי, 24 באפריל 2015

רכישת טונר למדפסת במשרד



על עבודתו של הטונר למדפסת – וכיצד זה מיוצר בימינו
בכל בית ומשרד ממוצע יש שימוש לא קטן במכשירים מדפיסים, כמו המדפסת ומכונת הצילום. מנגנון העבודה של המכשירים הללו הוא די פשוט – מוח המערכת מקבל תבנית שנשלחת על ידי המחשב, מקבע את התבנית הזאת במנגנון הלייזר של המערכת, וצורב את התבנית עם חום הלייזר ואבקה שחורה המתייבשת במהירות. אבקה זו הינה - טונר למדפסת. אבקת הטונר מגיעה במכלים ייעודיים וקטנים הנכנסים לחלל ייעודי במדפסת או במכונת הצילום – אם כי בעבר אלה הגיעו בבקבוקונים אותם היה צריך לרוקן לתוך המכונה בפיר ייעודי. כיום, הטונר מיוצר מפולימר מלאכותי שעשוי משילוב של חומרים כמו סוכר ותחמוצת הברזל.

טונר למדפסת – הוצאה חודשית לא מבוטלת במשרד שלנו
משרד ישראלי ממוצע צורך כמות לא מבוטלת של טונר למדפסת, בשל השימוש הרב בהדפסות ובצילומים על בסיס יום יומי. הטונר, כשהוא מצטבר לכמויות גדולות של שימוש משרדי, עולה לנו לא מעט כסף בכל חודש, מה שמעלה את השאלה כיצד ניתן לחסוך בעלויות החודשיות של טונר למדפסת. מדובר במשימה אפשרית מאוד אם רק ננהג בחכמה ונהיה מתוכננים.
 

טונר למדפסת – איך נחסוך בעלויות וממה צריך להימנע?
נתחיל במה שאסור לנו לעשות, בכל הנוגע לטונר למדפסת הטעות הגדולה ביותר שלנו תהיה לקנות טונר שאינו מקורי בניסיון לחסוך עלויות. מדובר בחיסכון שעלול לעלות לנו הרבה מאוד כסף. השימוש בטונר לא מקורי יכול לגרום לתקלות במדפסת או במכונת הצילום, וכן הוא גם מבטל את האחריות שלנו על המכשיר בעצם שימושו. הדרך הנכונה לחסוך בעלויות טונר היא לבצע את הקנייה החודשית של טונר בצורה מתוכננת על פי לוח זמנים קבוע, לבצע סקר צרכני בדבר החנות שמציעה לנו את העסקה הרווחית ביותר על בסיס קבוע וכך גם נוודא שלא יחסר לנו טונר במשרד כשנזדקק לו.

יום שני, 20 באפריל 2015

עו"ד חוזים



איך בוחרים עו"ד חוזים?

חוזה מסחרי הוא הסכם אכיף המהווה את הבסיס לכל סוג של התנהלות עסקית תקינה. החוזה קביל מול ישות משפטית והוא יכול להבטיח את מימוש הזכויות של אזרחים. חוזה מסחרי יכול לשמש לצרכי שותפות, ליצירת קשרי מסחר עם גורמים חיצוניים או לצורך התנהלות מול ספקים, נותני שירותי ועוד. התנאי היחיד הוא חתימה על חוזה בנוכחות עורך דין והתייעצות עם אנשי מקצוע בכל מקרה של התלבטות או דילמה.

בחירת עו"ד חוזים מתחילה בבדיקת תחומי ההתמחות. דיני חוזים שייכים לענף המשפטי העוסק בחיובים רצוניים, אך הם גם כפופים לדיני המשפט האזרחי. יש צורך בעו"ד חוזים מנוסה ומיומן עם הכשרה רלוונטית על מנת לגבש הסכם קביל. הלקוח צריך לתאם פגישת היכרות עם עורך הדין, לקבל המלצות מלקוחות קודמים ולברר לגבי תעודת ההתמחות שלו. זו הדרך היחידה להשתמש ביתרונות של חוזה בתור הסכם אכיף לטווח קצר וארוך.



אילו חוזים מנסח עורך הדין?

עורך דין עם התמחות רלוונטית יכול לנסח מסמכים שונים בהתאם לבקשת הלקוח. כדאי לבחור עו"ד חוזים עם ניסיון במסמך הספציפי, לבדוק אפשרות לטיפול במקרה של הפרת חוזה ולשאול על תביעות פיצויים. משרד עו"ד חוזים ברמה גבוהה ינסח עבור הלקוח את החוזים המקובלים עבור הסכם מייסדים, הסכם שמירה על סודיות וחוזי שיווק או זיכיון. חוזים אחרים המנוסחים על ידי עורכי דין הם חוזה בין שותפים בשותפות או בין בעלי מניות בחברה, חוזה עבודה בין המעסיק לבין העובדים וחוזה מול משקיעים.

לסיכום, בחירת עו"ד חוזים תלויה בצרכי הלקוח ובדרישות שהוא מעמיד. הדבר החשוב הוא לבחור עורך דין מנוסה ולתאם מולו פגישת היכרות. הפגישה היא הזדמנות להתרשמות מעורך הדין ברמה האישית והמקצועית. 

יום ראשון, 12 באפריל 2015

נוהל גילוי מרצון



המסלול הרגיל של נוהל גילוי מרצון

עד לסוף שנת 2016 ניתן להגיש בקשות מזוהות עבור נוהל גילוי מרצון. זהו המסלול הרגיל בו המבקש מגיש את הבקשה בצירוף המסמכים הנדרשים לגורם המוסמך בלבד. את הגשת המסמכים ניתן לבצע באמצעות הדואר האלקטרוני או מספר הפקס. לאחר הגשת הבקשה נשלחת הודעה למבקש מטעם מחלקת החקירות. ההודעה מאשרת את קבלת הבקשה והיא כוללת את מספר הבקשה. יש לשמור את מספר הבקשה היות והוא מהווה אינדיקציה לנתוני המבקש כפי שנשמרים במערכת הממוחשבת.
הטיפול בבקשה מבוצע על ידי גורם מוסמך. במהלך גילוי מרצון במסלול הרגיל בודק הגורם המוסמך האם הבקשה עומדת בתנאים הקבועים על ידי רשות המיסים. במידה והוא מוצא כי יש מקום לאשר את הבקשה, הוא מפנה את המבקש למשרד השומה הרלוונטי. המטרה בהפניה זו היא להמשיך את הטיפול השומתי בבקשה על פי נוהל גילוי מרצון. בנוסף, ההפניה עוזרת למבקש להסדיר את חבות המס שלו.




מדוע לבצע גילוי מרצון במסלול הרגיל?

בסופו של דבר, המסלול הרגיל של נוהל גילוי מרצון מנוצל על ידי רוב האזרחים ויש לו יתרונות רבים. גילוי מרצון מעודד דיווח של הון על ידי יחידים, חברות, תאגידים ובעלי תפקידים רלוונטיים. הנוהל הוא חלק מהמאבק של רשות המיסים בהון השחור והוא מוגבל בזמן. נוהל גילוי מרצון קיים גם במדינות אחרות בעולם, אך בישראל הוא בעל אופי ייחודי.
מטרתו של הנוהל החדש היא לעודד ישראלים שעברו על החוק לדווח כנדרש ולהימנע מסנקציות פליליות. במסגרת נוהל גילוי מרצון ניתן כאמור להשתמש במסלול הרגיל ולהגיש בקשה מזוהה, או לחילופין לנצל את הוראת השעה התקפה עד תאריך 6.9.15 ולהגיש בקשה אנונימית לבירור חבות המס מול פקיד השומה.

יום ראשון, 5 באפריל 2015

מענה טלפוני לעסקים



מענה טלפוני לעסקים הוא שירות ייחודי המספק יתרונות רבים. המענה מופעל על ידי העברת שיחות טלפון המגיעות לבית העסק אוטומטית אל נציגי שירות מיומנים. נציגים אלו קולטים את השיחה ועונים בשם העסק. הם אוספים את פרטי המתקשר על פי דוח קבוע מראש ומעבירים הודעה ללקוח. כתוצאה מכך, בעלי עסקים מבטיחים זמינות מלאה לשימור לקוחות קיימים או גיוס לקוחות חדשים. השירות זמין במשך 24 שעות, 7 ימים בשבוע וניתן להתאים אותו לתקציב מסוים לפי מספר מסלולים.

בעלי עסקים המשתמשים בשירות יכולים לגדול ולצמוח ללא צורך בהשקעה בתשתיות, העסקת כוח אדם והוצאות כספיות. השירות מועיל לעסקים בכל רחבי הארץ והוא אינו דורש התקנה של ציוד או השכרת שטחים נוספים. מענה טלפוני לעסקים משפר את חווית השירות עבור לקוחות הקצה ותורם גם למימוש הפוטנציאל של בעלי עסקים. 


כתיבת תסריטי שיחה וקבלת הודעות
בעל עסק המעוניין להשתמש בשירותי מענה טלפוני צריך לדאוג לתסריטי שיחה אפקטיביים. תסריטים אלו קובעים כיצד נציגי המענה יקבלו את השיחה, אילו פרטים הם יבקשו מהלקוח ואיזה מידע הם ייתנו לו בחזרה. שיתוף פעולה בין בעלי עסקים לבין נציגי מענה טלפוני מבטיח יתרונות משמעותיים. בעזרת כתיבת תסריטי שיחה ניתן למנוע הפתעות ולהפיק את המרב משירותי מענה טלפוני לעסקים.

לאחר כתיבת תסריטי שיחה, בעל העסק גם מחליט איך לקבל את ההודעות. במסגרת שירותי מענה טלפוני לעסקים אפשר לקבל אותן מיידית לאחר סיום השיחה עם הלקוח, בהודעת SMS ובדואר אלקטרוני או בצורה מרוכזת על בסיס יומי וכל פרק זמן אחר. המטרה העיקרית של שירותי מענה טלפוני לעסקים היא לשפר את רמת הזמינות לפי צרכים ספציפיים.