יום שלישי, 23 בספטמבר 2014

שעת חירום



שעת חירום היא הגדרה לרגע ומצב שיש בו סכנה או אסון וצריך לנהוג באותה תקופה בצורה אחרת ואחראית על מנת למנוע כמה שאפשר נזק בנפש וברכוש. בכוחה של ההגדרה שעת חירום לבטל תקנות אחרות והחלה של תקנותיה על פי הגדרתה עד השבת הסדר על כנו. על פי ההגדרה של המילה חירום במילון אנו למדים שמדובר בדבר שלילי אסון, צרה או סכנה גדולה הממשמשת ומגיעה ויש לפעול ולהיערך בהתאם.

תקנות
עוד בטרם הפכנו למדינה חוקק המנדט הבריטי בשנת 1945 את התקנות עבור שעת חירום על מנת לפעול נגד המחתרות היהודיות וככל שחלפו השנים והפכנו למדינה למודת סבל ורגעים קשים של פיגועים ומלחמות שיפרה הממשלה את התקנות בהם מפורט כיצד יש לפעול מהרגע שמוכרז במדינה משבר של חרום ויש לפעול על פי התקנות שנקבעו. התקנות חלות על מוסדות חינוכיים, משרדים ממשלתיים, תקשורת, אנשים בבתיהם, מקומות עבודה ובעצם התקנות חלות על כל אזרחי המדינה.

דוגמא לתקנות
תקנות של שעת חירום שאנו יותר מכירים ורגילים לשמוע הן : להישאר בבתים בעת שטילים עפים מעל ראשינו, סגירת מוסדות חינוך והשארת הילדים בבתים, הגבלת שינוע ותנועה של אנשים ממקום למקום בזמנים קשים של פיגועים. התקנות שאנחנו אולי לא מכירים כל כך אבל הן קיימות הן אישור להעלאת מיסים בעת משבר כלכלי והתקנות יכולות להיות גם לא לשתות מים מחשש להרעלה המונית.

למה צריך תקנות?
חקיקת חוקים ותקנות עבור שעת חירום הם בעלי חשיבות עליונה להישרדותנו וקיומנו ואין לקחת את הדברים בקלות דעת. חובה לתת להם את היחס והחשיבות הראויים וללמד ולתרגל כל הזמן בשביל שברגע האמת נדע לבצע את הפעולות הנכונות בשביל להציל חיים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה