יום שלישי, 20 באפריל 2021

גילוי מרצון

 

גורמים שאליהם כדאי לפנות לפני ביצוע גילוי מרצון

על פניו, הפעלת נוהל מהסוג של גילוי מרצון לא דורשת מעורבות של בעלי מקצוע חיצוניים. במשרד המשפטים וברשויות המס מאפשרים לכאורה לכל אזרח ליזום פניה ישירה אל המערכת, על מנת להצהיר דיווחי אמת לגבי ההכנסות שלו והמיסים שהוא אמור לשלם בגינן. בתמורה לזה, במשרד המשפטים וברשויות המס מפעילים את גילוי מרצון כדי להבטיח שהנישום לא יועמד לדין אלא רק ישלים את חובותיו.

אבל בפועל, גילוי מרצון מגלם בתוכו גם סכנה מסוימת. אם מבצעים את זה לבד ולא בודקים מראש את התנאים הנקבעים על ידי משרד המשפטים ורשויות המס, עלולים להגיע למצב שבו לא רק החובות נגבים אלא גם מעמידים את הנישום לדין. זה למשל מה שקורה אם כבר נפתחה חקירת מס נגד הנישום ורק אחריה הוא הגיש בקשה במסגרת נוהל גילוי מרצון, או במקרים אחרים שבהם לא עומדים בקריטריונים.



החדשות הטובות – יש אל מי לפנות

מה שכן צריך לזכור הוא שקיימים גורמים שונים שאליהם כדאי ואפשר לפנות על מנת לבצע נוהל גילוי מרצון בצורה מבוססת יותר. קודם כל, אפשר להתייעץ עם רואי חשבון ויועצי מס. אלו בעלי מקצוע שהתפקיד העיקרי שלהם הוא לסייע עם סוגים שונים של גילוי מרצון, באופן שעולה בקנה אחד עם האינטרסים של הנישום גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

חוץ מזה, ניתן להתייעץ עם עורך דין שמכיר את התחום ובקיא בו. יש מקרים שבהם ניסיון אישי עוזר להשוות בין נהלים קיימים של משרד המשפטים או רשויות המס, כולל בתוכו ייעוץ של הלקוח מול הרשויות וגם מאפשר לקבל החלטה נכונה בשאלה מתי לבצע גילוי מרצון והאם זהו המהלך הנכון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה